sâmbătă, 12 mai 2012

Crème brûlée




Ingrediente pentru  6-8 persoane:
1 litru de smântână proaspătă
9 galbenusuri de ou
150 g de zahăr
1 baton de vanilie
zahăr din trestie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 150 ° C. Se taie batonul  de vanilie  in jumatate pe  lungime, îndepărtaţi seminţele  cu ajutorul unui varf de cuţit  si puneti de -o parte. Bateti galbenusurile de ou şi zahărul cu un tel pana cand amestecul se albeste. Se toarnă într-o  cratiţă  smântâna  cu seminţele de vanilie şi se încălzeşte la foc mic.Imediat cand incepe  sa  fiarba  indepartati de la căldură, se filtrează amestecul cu o strecurătoare fină şi se toarnă peste  galbenusul de ou  foarte încet, având grijă să se amestece  continuu, asigurându-vă că  galbenusul de ou  nu se coace.Distribuiti  în cocottine individuale, umplându-le de ¾.Puneti  cocottinele  intr-o tigaie plină cu apă (cocottinele  ar trebui să fie scufundate  pe  jumătate).Coaceţi pentru aproximativ 1 oră si ceva.Crema trebuie să fie ferma pe margini şi moale în mijloc.


După ce s-a răcit, se acoperă fiecare cocottina  cu  folie  transparenta de bucaterie şi se lasă în frigider pentru cel putin 3-4 ore. Chiar inainte de servire, se întinde o linguriţă de zahar din trestie  şi se caramelizeaza  pe  fiecare  desert, cu arzatorul  de crème brulee .  sau sub grill-ul  de la cuptor.