marți, 29 mai 2012

Tiramisu' de capsuni




Crema de mascarpone,  (vezi reteta aic)
500 g. căpşuni
sucul de la o lamaie
4 linguri de zahăr
1 lingură de  limoncello


Diferenţa dintre  tiramisu clasic şi varianta cu căpşuni consta numai în căpşuni  şi savoiardi care sunt inmuiati in sirop de capsuni,  nu în cafea.

Mod de preparare:

Puneti căpşunile  bine spălate si scurse într-un recipient.  Se toarnă sucul de lamaie, 4 linguri de zahăr şi se amestecă împreună cu limoncello. Lasati-le  să stea o jumătate de ora.Intre timp  pregătiţi crema mascarpone.
După aceea, cu un blender, se toarnă jumătate din căpşuni şi suc într-un bol şi se bate tot.
La acest punct, se poate continua cu asamblarea  dulcelui. Pentru ca biscuitii savoiardi sa  aderare la partea de jos a vasului, se toarnă câteva linguri de amestec de crema mascarpone si se intinde pe suprafaţa  vasului. Se uda  rapid biscuitii savoiardi în sirop de capsuni si se pun  peste crema obtinind un prim strat.Primul strat facut  se acoperă cu crema de mascarpone şi  căpşuni taiate în bucăţi mici. Ati făcut un al doi-lea strat de savoiardi imuiati,  se acoperă cu restul de crema mascarpone. În cele din urmă, se decoreaza  tiramisu cu căpşuni  tăiate în jumătate.Dacă vă place, garnisiti cu frisca.


Mai avete o varianta. Cu visine. Un borcan de visine fara samburi in sirop de 700 g, inmuiati savoiardi numai in sirop.si visine peste crema,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu