sâmbătă, 12 mai 2012

Budinca de capsuni



ngrediente pentru 6 persoane

500 g de căpşuni
 200 g de smântână
 100 g de zahăr
 30 g de unt
 ½ ceasca de lapte
 un pahar mic de Marsala sau un lichior dulce dupa gust
 3 foi de gelatină

 Mod de preparare:

Spălaţi căpşunile, se scurg bine şi se pregateste un piure. Se topeste  la foc mic zahărul cu smântână.  Odata dizolvat, indepartati de la căldură şi se adaugă untul, amestecand bine.  Se dizolvă gelatina  în  lapte  călduţ  şi  se adauga la smântâna,
Marsala   şi   piureul  de  căpşuni. Se  toarnă  într-o  matriţă  de  budincă  sau  in   6
forme  mai mici  şi  se pune la răcit în  frigider  pentru  4 ore.
Se serveste cu frisca si cu decor de capsuni proaspete.