sâmbătă, 26 mai 2012

Kechup de casa




1 kg. sos de rosii;
800  g. ceapa;
200 ml. de oţet;
2 lingurite de sare;
500 g. de zahăr;
1 lingurita de nucsoara;
2 lingurite de ghimbir pudra;
1 lingurita boia de ardei iute;
2 lingurite de mustar pudra;
cuişoare.


Mod de preparare:


Ceapa  se taie în bucăţi foarte fine, înainte de a o pune într-o oală cu sos de roşii. Se fierbe la foc mediu pentru o jumătate de oră. Tocati cu un blender si turnati amestecul in oala care va fierbe pentru douazeci de minute cu zahar si otet. Apoi se adauga condimentele si sarea si se lasa sa se ingroase pentru câteva minute. Când ketchup-ul. e  gata si racit se poate pastra în frigider, după ce l-ati pus  în sticle mici, închise sau in borcane sterilizate . După două zile  ketchup este gata pentru a condimenta felurile  de mâncare preferate . Nu va temeti  daca aroma  nu va fi identica  sută la sută cu cea produsa industrial dar sigur este mai sanatosa.