luni, 7 mai 2012

Orez cu Capsuni



Risotto cu capsuni

Ingrediente pentru 4 persoane.

360  g de orez (Carnaroli)
500 g de căpşuni ,
100 g de unt,
 o ceapa mica
 un pahar de vin alb sec, 
1/2 litru de supa  de legume
1/2 ceasca de smântână.

Mod de preparare:



Tăiaţi în bucăţi mici  căpşunile  după ce au fost spălate cu atenţie şi uscate.
Păstraţi câteva căpşuni  deoparte pentru decorarea finală. Prajiti intr-o tigaie cu unt  ceapa tocata fin. Apoi, adăugaţi orezul. (vezi tehnica de a gati 2) 
Se adauga vinul alb si lasati sa se evapore la foc mare. Gatiti orezul acum .Cu 5 minute înainte ca orezul sa fie aproape fiert se adaugă capsunile.
Când orezul va fi gătit se indeparteaza de pe foc si se adaugă smântână; se amesteca.
Puneti pe farfurii şi adaugăti câteva bucăţi de căpşuni pe deasupra.