luni, 7 mai 2012

Parmigiana de anghinarea


Ingrediente pentru 6 persoane

10 anghinare
200 g mozzarella
100 g de brânză parmezan ras
800 g sos de rosii  
200 g făină
1 catel de usturoi
3 lămâi
2 oua
6 linguri de ulei de masline extravirgin
ulei pentru prajit
sare si piper
apă minerala rece c.t.

Mod de preparare:

În primul rând trebuie să curăţaţi anghinarea (aici ). Lasati aproximativ 5 cm de tulpina curatata.
Pregătiţi un recipient cu apă şi suc de lămâie in care se pune anghinarea curăţata.
Odata ce acestea sunt toate curăţate, tăiati anghinarea pe lungime in felii. Puneţi-le într-un prosop pentru a se usca.
Din acest moment se poate trece la pregătirea compozitiei pentru prăjit. Se toarnă făină într-un castron şi se adaugă încet apa minerala rece de la frigider. Se amestecă până la o consistenţă fluidă, dar nu lichida. Se adauga două ouă, un vârf de cuţit de sare, piper si se amestecă bine. Scufundati anghinarea în compozitie şi se amestecă bine.
Se toarnă ulei într-o tigaie si cand uleiul este cald adăugati cu grija anghinarea(vezi tehnica de gatit ). Prajiti-le bine si apoi puneti-le pe o farfurie cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.


Pregătirea sosului de roşii:

Prajiti un catel de usturoi intr-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin. Atunci când usturoiul este auriu scoateţi-l şi se toarnă sosul de rosii, se presara cu un praf de sare şi se fierbe timp de aproximativ 30 de minute.
Când toate ingredientele sunt gata, puteţi începe parmigiana. Pregătiţi parmezanul ras  şi mozzarella taiata în cuburi mici.
În tigaia care va merge în cuptor se toarnă sosul de rosii.Formati primul strat cu anghinare prăjite şi se adaugă mozzarella cubulete, presarati cu parmezan.
Acoperiti cu un strat de anghinare, apoi sos,  mozzarella si parmezan.
Acoperiti cu un ultim strat de anghinare, se toarnă sosul de rosii si se presara cu parmezan.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.Scoateţi din cuptor atunci când suprafaţa este rumenita bine.