joi, 10 mai 2012

Paste cu broccoli




Ingrediente pentru 4 persoane:

400 g de paste( penne, rigatoni, orecchiette)
500 g broccoli,
1 ardei iute,
1 căţel de usturoi, tocat
4 fileuri de anşoa in ulei,
pecorino ras sau parmesan dupa gust,
sare, piper negru,
6 linguri   ulei de măsline extravirgin 

Mod de preparare:

Se spală broccoli şi se separă bucheţelele. Fierbeti  apa , sarati si se adaugă broccoli şi dupa 4 minute adaugati pastele făinoase. Fierbeti timpul  necesar ca pastele  nu sunt ”al dente”  Între timp, prajiti ardeiul iute şi usturoiul în ulei, se adaugă   anşoa dizolvat  cu aiutorul unei linguri de lemn (sa fiti atenti ca uleiul sa nu fie foarte  cald altfel ansoa se arde). Scurgeti  pastele cu broccoli, se toarnă in tigaia cu ulei si anşoa, la foc mic amestecand si se aduc pastele la puctul de coacere potrivit.In caz ca este necesar folositi apa unde au fost fierte  pastele  si broccoli. Presarati cu parmesan si piper si se serveste.