luni, 7 mai 2012

Tarta de anghinarea




Ingrediente pentru 4 persoane

aluat pasta brisee (Vezi reteta)
4 anghinare
2 oua
50 g parmezan
un vârf de cuţit maghiran uscat
bechamel (vezi reteta)
1lamaie
sare
piper

Mod de preparre
:

Curăţaţi anghinare
a prin îndepărtarea frunzelor exterioare şi tăiati-le in felii foarte subtiri. Scufundati-le în apă acidulată cu suc de lamaie, pentru a evita oxidarea. Fierbeti-le in apa usor sarata timp de aproximativ douăzeci de minute. Se scurge apa şi se lasa sa se raceasca.
Într-un castron se amestecă bechamel, parmezan ras, ouă, uşor bătu
te, anghinarea bine drenata si maghiran. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă sare şi piper.
Intindeti aluatul intr-o tava unsa cu unt sau căptuşita cu hârtie de copt şi se umple cu amestecul
de mai sus.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand suprafata este maro auriu.