marți, 15 mai 2012

Nor cu crema de portocale



Pentru tort:

250 g de albusuri de ou,
200 gr. zahăr
1 ceasca de ulei de porumb (aproximativ 100ml)
150 g ciocolată albă,
250 g faina,
1 lingurita de extract de vanilie,
1 plic de praf de copt.

Pentru crema:
250 ml suc de portocale,
coaja rasa de la o portocala,
4 linguri de zahăr,
50 gr. făină.
zahar pudra c.t.

Mod de preparare

Bateti albusurile cu  zahar pana devin o  crema; se adauga ciocolata topita, ulei, vanilie, faina cernuta cu praful de copt. Ungeti o tava de copt de 24 cm, se toarnă amestecul şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Pregătiţi crema. Se încălzeşte sucul  de portocale. Intr-o cratiţă, se toarnă  zaharul, faina si coaja de portocala. Se amesteca bine cu un tel, se toarna sucul cate  un pic  şi începeti  sa amestecati  ingredientele  pe foc pana   se ingroase. Se fierbe uşor si cand doar fierbe îndepărtati  de pe flacara şi lasati să se răcească. Se taie tortul în jumătate, se umple cu crema si se presara cu zahar pudra..