miercuri, 27 iunie 2012

Paine tost la cuptor



FRESELLE

ingrediente:

500 g de făină de grâu 00 sau făină de grâu întegral
20 g drojdie
zahăr o lingurita
sare 2 lingurite
apă calduta 250 ml aproximativ

 Mod de preparare;

Aşezaţi făină cernuta pe masă in forma clasica de "fantana". Se dizolvă drojdia într-un pic de apă calduta si o ligurita de zahăr, se toarnă în mijlocul fântânii. Frământaţi cu un pic de faina, suficient pentru a forma o coca. Lasati jumatate de ora la dospit pentru a-se dubla  volumul . Adaugati apa calduta rămas, puneti sare si framantati aluatul timp de 20 de minute în mod continuu şi energic. Puneţi aluatul  într-un castron , se acopera cu o carpa uda si se pune in cuptor  cu lumina aprinsa timp de 1 oră, 1 oră şi jumătate.
După ce şi-a dublat volumul se împarte în bucăţi de aproximativ 150 de grame fiecare şi se fac rulouri  de aproximativ 20 cm care se inchid in forma circulara.
Le aranjam direct pe o tava căptuşita cu foaie de hârtie de copt sau folie de aluminiu.
Le mai punem o data in cuptor si lasam sa cresca o oră, acoperite.
Se scot; preîncălziti cuptorul la 200 °C  si le punem pentru 10'-15 '. Vor rămâne albe. Odată  scoase din cuptor sa lasa sa se raceasca pe un raft din  sârmă.
Odată racite se taie în două pe orizontal  şi le mai bagati în cuptor  (cu partea taiata în sus), la 170 ° -180 °C pentru 30 ', apoi  coborâti temperatura la 140 °C pentru alte
 30 '.
Scoteti-le odată ce acestea sunt bine rumenite.



Freselle sunt felii de paine de grâu dur sau întegral. Foarte populare în Campania, Calabria şi Puglia. Serviti după ce a fost înmuiate ( nu mult) cu apă şi asezonate cu rosii, sare, ulei extravirgin de măsline, busuioc sau oregano

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu