marți, 26 iunie 2012

Ardei prajiti(friggitelli) cu sos de rosii









Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g de ardei (frigitelli)
15 roşii cherry        
2 căţei de usturoi
busuioc dupa gust.
100 g de ulei e.v. de masline 
sare dupa gust.

Mod de preparare:

Se spală ardeii şi se scoate codita, se usucă bine şi se prăjesc intregi pentru  2 minute in ulei  fierbiente. Într-o cratiţă, se prepară un sos  cu ulei, usturoi şi rosii zdrobite, se lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, se adauga ardeiul prajt, se potriveste de sare si se gateste pentru inca 5 minute. Adăugaţi busuiocul la final rupt de mâna. Să lasa sa se odihnească şi se serveşte caldut. Se poate folosi acest sos pentru a condimenta paste, marind cantitatea de rosii.
Acest soi de ardei  tipic din sudul Italiei, seamănă cu "ciusca" din Romania, dar nu este aceeasi. Am dorit să vă dau reteta, pentru ca e unul dintre felurile de mancare preferate ale mele(în memoria  bunicii mele care o pregătea mereu), chiar dacă ştiu că nu se poate face, din  lipsa  acestui produs.

O varianta, folosit ardei kapia, tajate felii.


Friggitelli cultivati la Bucuresti