sâmbătă, 16 iunie 2012

Spaghete cu scoici, midii şi roşii cherry



Ingrediente pentru 4 persoane

400g de spaghete
800g de scoici
800 g de midii
20 de roşii cherry
12 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 catei de usturoi
sare dupa gust
piper (proaspat macinat) dupa gust

Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, se prăjeşte un catel de usturoi, fără ardere  şi se toarnă  midiile şi scoicile.Se acoperă cu un capac pentru a se deschide. Intr-o tigaie  prajiti doar cat sa   dati  gust la roşiile cherry tăiate în jumătate in ulei  extravirgin  de măsline împreună cu un  catel de usturoi  pentru cinci minut. Acest lucru va preveni efectul estetic urat la coaja de cherry care se desprinde . Se condimentează cu sare dupa gust dar  numai după testarea salinitatii  fructelor de mare. Se toarnă în tigaia cu scoicile si midiile. Gatiti "al dente", spaghetele si  amestecati apoi  rapid  în tigaie  cu fructele de mare si cherry. Serviti imediat, după ce ati presarat cu piper dat prin rasnita, dupa gust.