sâmbătă, 16 iunie 2012

Spaghete cu urda, menta si crema de rosii



Ingrediente pentru 4 persoane:

250 g urda (Lidl)
50 g Parmigiano Reggiano rasă
un fir de mentă;
piper proaspat macinat;
400 g  de  spaghete;
500 g  de roşii decojte;
un catel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline extra virgin.

Mod de preparare:

Puneti o cratiţă cu apă sărată la foc  în care să fierbeti  pastele. Odata ce apa fierbe adaugati pastele.Puneti o tigaie la foc mic, cu 3 linguri de ulei de măsline şi usturoi tocat. Cand începe să sfârâie, adăugaţi roşiile şi amestecati  până se incing uşor şi se fierb, amestecand ocazional. Cand sosul este gata, dati prin blender.
Puneti urda intr-un bol  cu un polonic din  apa in care ati fiert   pastele şi frecati  cu o furculita pana obtineti o crema. Adăugati mentă şi parmezan şi  cand spaghetele sunt fierte al dente amestecati cu crema de urda. Puneti in  farfurie o baza de sos de rosii si cu ajutorul  unei furculiţe şi a unei  linguri  transferati  spaghete cu urda. Se decoreaza cu o crenguta de menta si piper dat  prin  rasnita dupa gust.