joi, 21 iunie 2012

Cum se sterilizează


Borcan firma Bormioli-Kaufland

Cum se sterilizează( borcanele, sticlele, etc) pentru conserve(alimentele aici)
Cât de bune sunt conserve de casa! Cu toate acestea, dacă urmaţi câteva măsuri de precauţie, sunteti  susceptibile de a nu favoriza formarea de bacterii şi toxine periculoase, cum ar fi botulina, care este una din otrăvurile cele mai puternice din lume! Cum să le evitatam?
Sterilizaţi borcanele utilizate pentru eradicarea microorganismelor  care cresc în produsele alimentare sau  in aer, pentru a preveni raspandirea lor.
Se spală borcanele cu apă şi detergernt,  protejati-le unul cate unul in prosoape curate, astfel încât să nu se sparga lovindu-se  între ele şi puneţi-le într-o oală mare, care se va umple cu apă pentru a acoperi complet borcanele. Puneţi si dopuri în oală.  Închideţi oala cu un capac. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul şi se fierbe o jumătate de oră. Apoi, se lasa ca borcanele se raceasca in oala.
Scoateţi borcanele şi capacele de la oala cu cleştele. Puneţi-le cu capul în jos pe o cârpă curată şi se lasă să se usuce, apoi se intorc să elibereze aburul care va fi format în interior. Atunci când acestea sunt uscate, se toarnă produsul de conservat  încă fierbinte, lăsând  un cm de spatiu pana la gura borcanului. Închideti ermetic, si puneti borcanul cu  capacul in jos pentru o zi. Acest lucru creează vid.

Există o metodă mai simplă: se pun  toate borcanele împreună în maşina de spălat vase. Apoi  se face un ciclu complet la 50-60 grade, fara detergent.Se lasa în interiorul masinii până a cand trebuie pentru a fi folosite .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu