vineri, 1 iunie 2012

Hamburger cu ceapa




Ingrediente pentru 4 persoane;

4 chifle de hamburger,
600 g de carne de vită tocată,
50   g de ceapa;
1 rosie,
60 g salata verde,
ulei, sare,
80 g de Kechup de casa ( sau de  la….hipermarket!!).

Mod de preparare
Se taie ceapa cubulete mici si se prajeste într-o tigaie cu putin ulei de masline timp de câteva minute. Nu lasati ca ceapa sa se arda, deci adaugati un pic de apa. Se lasa sa se răcească. Se amestecă apoi  carnea de vită cu ceapă şi ardei iute si daca  va place dati form de hamburgeri. Se încălzeşte o tigaie mare din teflon cu putin ulei de masline si se prajesc hamburgerii  6/7 minute pe fiecare parte. Sarati, fiind atenţi să nu ii atingeţi prea mult astfel încât acestia să-si păstreze forma. Între timp, se spală şi se taie roşiile în felii şi se spală salata. Se taie în jumătate chiflele, se incalzesc pentru  câteva minute într-o tigaie pe partea  tăiata. La acest punct, plasati  pe baza  chiflelor un pic de salata, se adauga două felii de rosii, puneti hamburgher-ul  si se presara cu kechup de casa (daca ati fost harnice). Închideţi chiflele  şi  serviti-i calzi.