duminică, 24 iunie 2012

Spaghete cu dovlecei la Nerano




Ingrediente pentru 4 persoane
400 de grame de spaghete
700 de grame de dovlecei, mici (4 buc  pentru 700 g).
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 catei de usturoi
sare
piper negru
200 de grame de brânza Provolone del Monaco (Auricchio picant-Mag.Terra Felice)
4-5 frunze de busuioc tăiat de mână


Dovleceii: se taie fin rondele, se prăjesc în ulei de măsline şi se usucă pe prosoape de hartie. Între timp aţi pus pastele la fiert şi  pregătiti o bază în  tigaie, cu 2 catei de usturoi în şase linguri de ulei de măsline, având grijă să nu  ajungeti  la punctul de fum. Eliminaţi usturoiul  si indepartati  tigaia de la sursa căldură. Inmuiati, apoi dovleceii  prăjti  pentru cateva secunde in apa clocotita.La o treime din dovlecei, adăugând un vârf de cuţit de sare şi o burniţă de ulei de măsline si  ii  dati  repede prin blender(trebuie sa ramana  gros) şi se toarnă conţinutul în tigaia din care aţi eliminat usturoiul,  impreuna cu dovleceii intregi si  se pun la flacara mica. Scurgeti pastele, puneti-le in tigaia cu dovleceii,  mariti un pic flacara si se amesteca. Inchideti  aragazul,  se adaugă Provolone del Monaco şi lăsaţi pastele  sa absoarba provolone. Puneti  in farfurie adaugand putin piper şi busuioc.
Dacă nu găsiţi aceste brânzeturi utilizati grana sau parmezan