luni, 11 iunie 2012

Orez cu mazăre şi mentă



Risotto
Ingrediente pentru 4 persoane
360 g orez Arborio
1000 ml supa de legume
1ceapa
350 g mazăre proaspătă sau congelată
12 frunze proaspete de menta
80 g de ulei de măsline extravergin
sare dupa gust
parmezan dupa gust


Mod de preparare

(Vezi tehnica de a găti 2)
Prajiti  ceapa în 2 linguri de ulei, adăugati  mazarea, un pic de supa
fierbinte şi se gateste 8 minute.
Cu blender-ul bateti   jumătate  din mazăre cu mentă pentru putin timp.
Prajti restul  de ceapa in ulei, se adaugă orezul, se mareste un pic flacara şi se prăjeste pentru câteva minute.
Se  acoperă orezul cu supa si se fierbe pentru aproximativ 15 minute, amestecănd  şi adăugand supă fierbinte, după cum este necesar.
La jumătatea timpului  gatit, se toarnă piure de mazăre şi mentă.
Cand orezul  este copt, opriţi  aragazul, adaugati  rapid  mazare si parmezan, se amestecă, se acoperă şi se lasă timp de 5 minute.