duminică, 17 iunie 2012

Paste la cuptor cu vinete si chiftelute




Ingrediente pentru 8- 10 persoane

4 vinete
6 ouă
350  g de carne de manzat tocată
500 g de paste făinoase (mezzani, rigatoni, penne)
2 sticle de sos de rosii de 750 ml
100 g de parmezan rasă
o jumatate de ceapa
400 g de mozzarella

Mod de preparare:

Spălaţi şi curatati vinetele, se taie în felii lungi nu prea groase şi se pun în apa sarata  si lasati-le sa se scurga de apa amară de vegetaţie, pentru cel puţin 1 oră.
Apoi, se spală, se usucă rapid, cu hârtie de bucătărie şi păstraţi-le pe o farfurie.Feliile de vânătă, se presara cu faina si se  trec prin 3 ouăle  bătute cu un vârf de cuţit de sare,
Se prăjesc   în ulei de arahide, (se pot pregati cu o zi înainte)

Pregătiti  un sos:  se pune într-o cratita o jumatate de  ceapa tocata, in ulei de masline si  odata prajta adăugati  sos de rosii. Gatiti pentru o oră, adăugând la final busuioc. Intre  timp pregatiti chiftelutele cu 350 g. de manzat si 3 ouă(vezi reteta).
Formati chiftelute mai mari decat  o cireasa si se pun la coacere direct in sos.

Fierbeti  pastele.La jumatatea  timpului indicat  pe eticheta de producator,le strecurati si se condimenteaza cu o parte din sos si o parte din parmesan. Captusiti o tigaje de cuptor sau o casoleta de aluminiu potrivita, cu feliile  de vinete (fundul si pe  lateral astfel incat feliile din lateral trebuie puse pe vertical si sa fie mai inalte decat marginea vasului in care lucrati;la final cu surplusul de felie care iese din vas se acopera montajul de paste).Pe partea de jos a vasului, inainte de a captusi  cu feliile de vinete  puneti un pic de sos şi  se adaugă pastele, mozzarella, chiftelutele,  un pic de parmezan şi un pic de sos.Se acoperă cu un alt strat de paste, chiftelutele, mozzarella sos si parmesan, şi apoi inchideti cu vinetele  din lateral plus vinete pentru  a termina de inchis la suprafata. Terminati  cu sos si parmesan.
Puneti  in cuptor ul preincalzit la 180 de grade pentru  30 de minute sau  pana  cand  se rumeneste la suprafata. Lasati sa se receasca  un pic si serviti.


Vinetele, compuse  92% din apă, au proprietati naturale de depurare si pot ajuta la reducerea inflamatiilor  sistemului urinar. Sunt, de asemenea, tonice, în sensul că acestea conţin minerale diferite, inclusiv  potasiu.


Toate informaţiile citite pe acesta pagina de blog ar trebui să fie luate în considerare doar orientativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu