duminică, 17 iunie 2012

Tagliatelle cu ragu alb



Ingrediente pentru 4 persoane

350 g.de tagliatelle cu oua
200 g de carne de manzat tocata
150 g. de carnati proaspeti
2 catei de usturoi
4 frunze de busuioc
2 frunze de dafin
1 ceapa
1 morcov
1 crenguta de rozmarin
3 frunze de salvie
2 tulpini de telina
o jumatate de pahar de vin alb sec(Castelli Romani-Lidl)
600 ml de supa din carne de vita
½ ceasca de ulei de măsline extravirgin
100 g de piet de porc uscat neafumat (pancetta) (lidl)
parmezan ras dupa gust  
piper
sare

Mod de preparare
Tocati legumele , rozmarinul si salvia după ce le-ati spălat.Puneti uleiul intr-o cratita şi rumeniti  usturoiul, morcovul, ceapa si telina.In acest punct se adaugă rozmarinul, salvia, carnea de vită şi cârnaţii şi  se prajesc la foc maricel. Apoi  adăugam pancetta  taiata în cubulete mici.si  frunze de dafin, lăsăm sa se prajeasca pentru cateva  minute, apoi se toarnă vinul si se lasa se  evapore, lăsând la foc mic. Adaugati sare, piper, o parte din supa şi se fierbe aproximativ o oră,  adaugand  si restul de supa din cand in cand.La sfârşit se adaugă busuioc. Se fierb  tagliatelle al dente se scurg bine, se amesteca cu ragu indepartati  frunzele  de dafin si se servesc imediat presarat cu parmezan.