duminică, 4 august 2013

Taiarea cepei în mod corect

Îndepărtați cu grijă foaia  de ceapa, apoi se taie ceapa în jumătate pe lungime de la un capăt la altul. Important: nu scoateți stemul de la ceapa! Puneti o jumătate din ceapa pe un tocator cu partea taiata in jos.Este important de a avea o masă și un tocator foarte stabile (în caz contrar  amintiți-va sa  puneti, de exemplu, o laveta sub tocator, deoarece nu aluneca). Un mic sfat despre cum să  țineti mâna, astfel încât să nu va taiati: îndoiți ușor degetele și puneți vârful degetelor pe ceapa. Deci, cuțitul poate fi ușor ghidat de-a lungul partii de jos a degetelor.



Se taie ceapa pe lungime în dungi până cu puțin înainte de stem, astfel încât ceapa continuă să fie menținuta împreună prin intermediul stem.






Acum taiati ceapa orizontal de două sau trei ori până înainte de stem. Cu cat va fi mai mare numărul de tăieri orizontale cu atat mai mici vor fi cuburile.









În cele din urmă, se taie ceapa în direcția opusă , astfel încât să fie redusă în cuburi mici.