luni, 12 august 2013

Salata de caracatita cu apio (telina)



Ingrediente pentru 4 persoane

1 caracatiță aproximativ 1000-1200 g
4 tulpini de telina
ardei iute dupa gust
1 lamaie
1 catel de usturoi
ulei de măsline extra virgin
sare
pătrunjel

Mod de preparare

Curățați caracatița.Se aduce la fierbere, intr-o oală, apa cu arome  și vin (vezi reteta)se scufundă caracatiță  de trei ori ținând-o de cap cu o furculiță, astfel încât să se răsuceasca tentaculele. Apoi, se scufunda complet si se continua fierberea pentru aproximativ 45 de minute sau cel puțin până când, prin înțepare cu o furculiță la baza  tentaculelor, carnea de caracatiță  va fi moale.
Se lasă să se răcească caracatiță în apa de gătit, apoi se taie în bucăți și se amestecă într-un bol cu suc de lămâie, două linguri de pătrunjel tocat, usturoi tocat, un vârf de cuțit de sare și ardei iute. Se spală cu atenție țelina și se taie în felii, apoi adăugați-o la restul ingredientelor și se amestecă bine.

Se lasă să stea timp de o jumătate de oră la temperatura camerei, pentru a permite caracatiței a absorbi bine condimentele.