joi, 15 august 2013

Somon in crusta de semințe de mac


Ingrediente pentru 4 persoane

300 g file somon proaspăt
2 linguri seminte de mac
2 linguri de pesmet
ardei iute uscat macinat în funcție de gust
sare

Mod de preparare

Pentru a pregăti somonul , se spală si se usuca mai întâi fileurile  avand grija sa scoateți  pielea și oasele. Se taie în fasii groase  de 3-4 cm.
Presarati  somonul  pe toate laturile, cu un vârf de cuțit de sare și cu ardei iute  apoi dati fasiile  de somon printr-un amestec format din pesmet și semințe de mac amestecate bine, sa  adere  bine pe toate părțile.
Aranjati fileurile de somon intr-o tigaie captusita cu foaie de copt si se coc in cuptorul  preincalzit la 200 ° C timp de zece minute. In acest fel, veți crea o crusta crocanta pe pește.

Se serveste cu garnitura de salata mixta dupa gust.