joi, 8 august 2013

Struppoli beneventani


ingrediente:

1 kg faina 00
50 g  drojdie
1 pahar ulei de masline extravirgin
10 ouă
2 lingura sare de mare fina
piper proaspăt măcinată din abundenta
1 litru  ulei de arahide pentru prajit

Mod de preparare

Framantati bine pe o masă toate ingredientele.La final se adaugă drojdia dizolvată într-un pic de apă calduta. Să lasa sa crească aluatul pentru aproximativ 1 oră (într-un loc cald), într-un coș de răchită căptușit cu un prosop de bucatarie si acoperit cu o pânză de lână. Apoi,  aluatul crescut se pune pe o suprafata de lucru si se taie in bucati de 60 g din care modelati  forme ovale cu o lungime de 8 - 9 cm.
Frecati bucatile lejer pe exteriorul  coșului de răchită sau o altă sursa care poate să dea struppoli  caracteristica lor de "ondulat".
Se lasă să stea timp de aproximativ un sfert de oră. Între timp, se aduce uleiul la temperatura potrivita (intr-o cratita mai mult inalta decat lata). Când temperatura uleiului va fi potrivita, începeti să  prajiti  struppoli,  până când va capata  o culoare aurie frumoasa.
Mai departe, se pun la scurs pe un prosop de hârtie de bucatarie.

Struppoli le puteți mânca simplu, sau deschise cu o felie de salam sau prosciutto crudo tip sandwich.