luni, 12 august 2013

Lichior de ou (Vov)


Ingrediente

1 l lapte
8 gălbenușuri de ouă proaspete mici
o păstaie de vanilie
750 g zahăr
150 g  Marsala sec (vin Sicilian)
180 g alcool 95°

Mod de preparare

Se aduce laptele la fiert  in care se pune  păstaia de vanilie deschisa pe jumătate  și  jumătate  din cantitatea  zahăr.Se amestecă din când în când. Cu un mixer electric, bateti gălbenușurile  de ou cu restul de zahăr și adaugati la lapte după ce s-a  răcit  un pic și ati scos păstaia de vanilie.Apoi se adaugă o la un moment dat vin Marsala și apoi  alcoolul, amestecand bine. Dacă este necesar, se strecoara printr-o strecuratoare de plasă fină și apoi se îmbuteliază.Lasati-l sa se ​​odihneasca timp de cel puțin zece zile răsturnând  ușor, sticla în special în primele câteva zile. Se păstreaza timp de 8 luni, la temperatura camerei.

Toate lichiorurile cremoase, se separa, din cauza diferitelor "greutati  specifice" între produsele folosite în reteta, de fapt, sticlele ar trebui să se agite întotdeauna înainte de servire.