duminică, 4 august 2013

Rulouri de vinete



Ingrediente pentru 4 persoane:

4 vinete
200 g carne tocată (carne de vită și de porc)
100 g sunca fiarta (prosciutto cotto)
125 g  Mozzarella di Bufala Campana DOP
750 g sos de rosii
1 catel de usturoi
făină
2 oua
ulei de măsline extra virgin
parmezan ras dupa gust
busuioc dupa gust
sare dupa gust

Mod de preparare

Se spală, se usucă și se taie în felii, nu prea subțiri,  vinetele. Feliile se pun in apa sarata pentru jumatate de ora  pentru a se pierde gustul amar. Dupa jumatate de ora se spala, se strang un pic și sa se usuce bine. Se trec prin făină, apoi prin  ou bătut cu adaos de parmezan și un vârf de cuțit de sare.Transferați-le pe foc intr-o tigaie cu ulei extra virgin de măsline fierbinte și se prăjesc. Atunci când sunt coapte, puneți-le intr-o sita pe o foaie de hârtie de bucătărie sa se scurga uleiul. Separat, gatiti sosul de rosii cu 8 linguri de ulei e.v. de masline, usturoi, busuioc și sare. Puneți carnea tocată într-o tigaie pe aragaz cu putin ulei de masline si se lasa sa se rumeneasca.
Taiati mozzarella  cuburi, sfasiati sunca  si se toarna intr-un castron, împreună cu carnea tocata, cateva polonice de sos de rosii si cateva frunze de busuioc.Se amestecă bine, se pune o lingura de amestec pe feliile de vinete si se fac rulouri.

Se toarnă două linguri de sos de rosii într-un vas de copt, se pun rulourile, se presara cu sos de rosii niste  parmezan ras, un vârf de cuțit de sare si se coc la 180 °  pentru aproximativ 15 minute. Se servesc fierbinti, garnisite cu câteva frunze de busuioc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu