joi, 15 august 2013

Cuburi de somon cu ardei gras

    

Ingrediente pentru 4 persoane

800 g somon proaspăt
ardei iute dupa gust
400 g  ardei gras
făină
cimbru
4 linguri  ulei e.v. de măsline
sare

Mod de preparare

Curățați somonul indepartand  pielea  și oasele apoi se taie în bucăți de aproximativ 3 cm lățime. Condimentati  cu un vârf de cuțit de sare și frunze de cimbru tocate, apoi dati ușor prin făină. Se spala ardeii, curatati-i in  interior de semințe și filamentele albe, se taie în cuburi mici iar  ardeiul  iute rondele.
Se lasa sa se  coaca ardeiul  in ulei de măsline e.v. cu tigaia  acoperita, la foc mediu, timp de 10 minute. Apoi se mareste flacara, se adaugă somonul, ardeiul  iute și se coc  la foc mare pentru aproximativ 7 minute, pana cand cuburile de somon se rumenesc usor. Serviti somonul alaturi  de cuburi de ardei  fierbinte, imediat dupa preparare.