sâmbătă, 3 august 2013

Spaghete cu caracatiță a la napolitana



Ingrediente pentru 4 persoane

360 de grame de spaghete sau (Vermicelli)
8 caracatițe de stâncă de 100 grame fiecare
300g  rosii cherry
8 linguri ulei de masline e.v.
un catel de usturoi
patrunjel, dupa gust
ardei iute dupa gust
sare,

Mod de pregătire

Intr-o cratiță (preferabil de lut) prajiti usturoiul  în ulei impreuna cu 4-5 tulpini de patrunjel si ardei iute.
Scoateți usturoii și tulpini de patrunjel  și adeugati caracatița curatata și spalata.
Se acopera si se fierbe timp de zece minute.
Se adauga rosiile si se continua fierberea pana cand, intepand caracatița cu o furculita,  este moale.

Gatiti spaghetele al dente și adaugati-le în cratița peste caracatiță. Amestecati bine, se presara cu patrunjel tocat si se serveste imediat.