luni, 12 august 2013

Caracatiță cu vin roșu


Ingrediente pentru 4 persoane

1200-1500 g de caracatiță (4 bucati)
½ l de vin rosu sec
4 linguri de ulei e.v. de măsline
sare

Mod de preparare

Curățați și spălați caracatiț. Aduceti la fierbere un pic de apă și se scufundă caracatiță  de trei ori ținându-o de cap cu o furculiță, astfel încât să se răsuceasca tentaculele. Puneti-o  într-o cratita, fără a adăuga nimic. Se fierbe la foc mic și cu capacul închis.Caracatița conține suficienta apă pentru fierbere. Când  apa este scăzuta, adăugați un pahar de vin si diferenta cand scade.Se continua fierberea, până cand caracatița  va deveni coapta. Intepati cu o furculita pentru a verifica moliciunea.
Spre sfârșitul gătitului, atunci când caracatiță pare aproape caramelizata, gustati, adaugati sare in caz ca trebuie, ardei iute daca va place,  se toarna ulei, gatiti pentru câteva minute și se îndepărteaza de la căldură.