joi, 15 august 2013

Fileuri de macrou la cuptor


Ingrediente pentru 4 persoane

4 macrouri de  aproximativ  250 g fiecare
2 căței de usturoi
cateva crengute de patrunjel
ardei iute proaspet sau uscat dupa gust
1 linguriță praf de  coriandru
1 lingurita praf de  chimen
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de masline extra virgin
sare dupa gust

Mod de preparare

Se prepara inainte sosul picant: curatati si  toacati  marunt usturoiul, patrunjelul si ardeiul iute proaspet sau uscat în funcție de gust. Apoi se amesteca intr-un castron cu 2 linguri de ulei de măsline e.v., doua linguri de suc ​​de lamaie si o lingurita de  praf chimen și coriandru.
Din  macrou se obțin opt fileuri și se pun  într-o farfurie mare pe  partea cu piele în jos, se sareaza ușor și distribuiti deasupra  sosul picant. Se pastreaza în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Incalziti cuptorul la 200 ° C, puneti fileurile de macrou intr-o tigaie captusita cu hartie de copt (întotdeauna pe  partea cu piele în jos) și se coc timp de aproximativ 10-15 minute. Serviti fileurile de macrou  fierbinti, imediat dupa preparare.