sâmbătă, 25 august 2012

Mega chiftea (Polpettone) în sos de ton


                                  
Ingrediente  pentru 4 persone:

600 g de carne toccata de manzat
3 oua
1 lamaie
2 linguri de pesmet
200 g de ton în ulei
4 crenguta de patrunjel
1 dl de ulei de măsline extravirgin
100 g de maioneza
sare și piper


Mod de preparare:

Amestecati 600 g carne de manzat  tocată cu 1 ou, suc de lămâie, 2 linguri pesmet, 1 vârf de cuțit de sare și piper dupa gust.
Dati amestecului forma tradițională  si înveliți-l într-o foaie de hârtie de copt, legati bine  cu un siret de bucatarie si se pune la fiert în apă clocotită timp de aproximativ o oră, apoi scoteti si să păstreaza închis.
Gătiti două ouă fierte și folosit gălbenusurile, scurgeti  tonul  de ulei si se pune într-un  un recipient cu gălbenusuri de ou si patrunjel Amestecati toate cu  blender-u si adăugati  a la  fir 1 dl de ulei de măsline extravirgin iar la  sfarsit adaugăti  maioneza.
Serviti felii calde de polpettone  cu sos.