duminică, 2 septembrie 2012

Rulada din piept de curcan



Ingrediente  pentru 4 persoane

800 g piept de curcan
80 g sunca fiarta (prosciutto cotto)
50 g măsline verzi
30 g unt
1 crenguta de rozmarin  și una de salvie
1/2 pahar de vin alb sec
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare și piper dupa gust

Mod de preparare

Se intinde pieptul de curcan intre 2 folii de plastic de bucatarie si se bate bine cu un ciocan pentru carne. Puneti peste carne feliile de șuncă și măslinele  taiate felii, sare și piper.
Rulati carnea si legati cu șiret alb de bucătărie. Într-o cratiță, se încălzește untul cu două linguri de ulei de măsline, se adaugă salvie și rozmarin  si se lasa sa se rumeneasca integral  timp  de 10 minute. Stropiti cu o jumătate de pahar de vin și să lasa sa se evapore. Sarati și piperati. Continuati sa gătiti, acoperit, la foc mic timp de o ora, sau la cuptorul  incalzit la 180 de grade. In caz de nevoie adaugati  supa de legume. Excelenta atât calda cat și rece.