duminică, 23 septembrie 2012

Tort inversat cu piersici



Ingrediente

100 g unt moale
150 g  zahăr din trestie
3 oua medii
250 g făină 00
3/4 de pliculeț, praf de copt
180 ml lapte
un vârf de cuțit de sare,
coaja rasa de la o lamaie

Pentru caramelizare:

120 g zahar din trestie
70 g unt
4 piersici, netede
30 g migdale cu  pieliță, macinate
8 Amaretti sdrobit

Mod de preparare

Bateti  cu mixerul  untul cu zahărul și  adaugati  ouale, unul  cate unul. Se toarnă un pic de făină la un moment dat  alternativ cu lapte.Foarte important pentru ca tortul se fie pufos, adaugati  coaja de lamaie si  sare.
Se încălzește, pe aragaz untul într-o  forma de 27 de cm in  diametru, apoi distribuiti zahar din trestie si se lasa sa se ​​topeasca pentru un minut. Puneti feliile de piersici, se presara cu  amestecul de migdale și amaretti (da un gust deosebit la piersici!).  Apoi se toarna aluatul.  Puneti  in cuptorul  preincalzit la 160°C  pentru  40 minute!
Odata copt  lasati sa se receasca si intoarceti-l.In acest mod baza devine  partea de sus. Pentru acest motiv tortul se numeste inversat.

Pentru  variantele  cu mere si cu prune sau dupa gust, 500 g de fructe, dar  fara migdale si amaretti , folositi aceleasi  ingrediente si  procedura.