duminică, 2 septembrie 2012

Baton de musli facut in casa




300 g fulgi de ovaz
170 g de miere
70 g de zahăr brun
4 linguri de ulei extravergin de măsline sau de floarea soarelui
100g migdale tocate (sau alte fructe uscate)
100 g de afine uscate tocate sau caise (sau alte fructe deshidratate)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Într-un castron se amesteca toate ingredientele bine.
Punetie hartie de copt unsa fie  cu  alt de măsline  sau cu ulei de  floarea soarelui pe un plan de lucru  si se toarna deasupra amestecul. Cu aiutorul unei alte hartii de copt și  un sucitor, apăsați bine  pana ajungeti la grosimea potrivita, astfel încât aceasta sa nu aiba găuri în mijloc.
Se găteste cel puțin 25 de minute și apoi se determină prin gradul de rumenire, dacă lăsați în cuptor pentru alte câteva minute. Lăsați-o să se răcească complet și apoi se taie în batoane. Nu tăiați înainte de a fi rece, altfel se sfarama!