sâmbătă, 29 septembrie 2012

Tocana(Spezzatino) de porc cu cartofi, ardei si prune



Ingrediente  pentru 4 persoane:
400 g spata  de porc 
150 g cartofi
150 g ardei mixt (roșu și verde)
120 g prune uscate fără sâmburi
o crenguta de rozmarin
1 catel de  usturoi
oțet de vin alb
ulei extra virgin de măsline
sare
piper

Mod de preparare

Se curata cartofii și se taie în cuburi de 1,5 până la 2 cm. Se taie carnea în cuburi de 2 -3cm.Rumeniti în tigaie la foc mediu cartofii în 5 linguri de ulei de măsline  cu un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin pentru 5 minute.Atunci când cartofii sunt rumeniti adăugați carnea, de asemenea, gatiti pentru 3 min, apoi se adaugă ardeii care se taie în cuburi de 1,5 până la 2 cm.Reduceti  caldura si gatiti totul împreună pentru 3 min. Adaugati  în cele din urmă prunele  tocate, se acoperă cu un  capac  și se gateste pentru  alte 10 min. La final  sarati si presarati piper pe tocană , se presara  o lingura de otet, opriți  aragazul și se servește.