luni, 10 septembrie 2012

Macrou cu fenicul sălbatic




Ingrediente pentru 4 persone

1kilogram și 200 g de macrou
6 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1 cățel de usturoi,
40 g semiente de pin,
sare, piper, dupa gust
o crenguta de fenicul sălbatic, sau partea verde de fenicul normal
o jumătate de pahar de vin alb sec

Mod de preparare

Fierbeti în apă  macroul spălat si curatat pentru 15-20 de minute . Odata fiert, lasati sa se receasca un pic,scaoteti  oaselesi  impartiti-l pe juamate ca sa obtine fileuri. Se usuca cu hartie de bucatarie, se presare cu făină și puneți fileurile într-o tigaie mare cu ulei  în care ați rumenit usturoi. Udati cu vin alb, adaugati sare, piper și lăsați la gatit pentru 5 minute la foc mic.Intoarceti pestele din cand in cand. Adaugati  un pahar de apă, semintele de pin, fenicul sălbatic tocat și se continuă gătitul timp de 15 minute.
Serviti peștele bine acoperit cu sosul-lui.
Poate fi consumat cald sau  rece.