luni, 10 septembrie 2012

Gem de ardei iute


Aethiopian brown berbere

1 kg de ardei iute (Curățați) 
1 kg de zahăr
1 pachet de gelfix classic 1: 1

Mod de preparare:

Utilizați ardeii rotunzi.Sunt cel mai potriviti pentru acest tip de gem.
Curățați ardeii cu o cârpă umedă și scoateți semințele astfel incât gemul sa nu fie prea picant Taiati-i în felii și puneti-i în oala cu gelfix, porniți căldura și se fierb timp de câteva minute înainte de a adăuga zahărul și se continuă fierberea încă 10-15 minute. Se bate apoi amestecul cu un mixer  și turnati-l în borcane de sticlă curățate, sterilizate și uscate.
Închideți borcanele și puneți-le într-o oală cu apă, infasurati-le în prosoape astfela incât acestea să nu se loveasca  în timpul fierberii, porniți  căldură si din momentul cand incepe sa  fiarba lasati treizeci de minute pentru a sterilizare.
Gemul se poate folosi pentru bruschette, cu casacaval etc,etc.
Borcanele sterilizate astfel  se păstrează mai mult sau mai puțin de un an.


Utilizați mănuși pentru a curăța ardei