miercuri, 22 august 2012

Covrigei cu vin alb



ingrediente:
125 g zahăr
125 g vin alb sau rosu ( sec sau aromat tip muscat Otonel)
125 g ulei de floarea soarelui
1 plic de praf de  copt
500 g făină
un varf de cutit de sare
zahăr pentru presarare

Mod de preparare:

Topiti  zahărul cu ulei de floarra soarelui si vin alb. Adaugati  făină amestecata cu praf de copt  si sare. Lucrati  până când amestecul este uniform. Lasati sa se odihneasca 20 de minute acoperit intr- o folie de plastic de bucatarie . Creați cilindrii cu grosimea de aproximativ 1 cm și aproximativ 15-16 cm lungime. Închideți bine, si ii treceti prin  zahăr pe o singura fata. Aranjati biscuitii pe o foaie de copt cu fata acoperita cu zahăr in sus si se coc într-un cuptor preîncălzit  la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.