vineri, 10 august 2012

Omeleta cu flori de dovlecei



Ingrediente pentru 6 persoane:

6 ouă
300 g flori de dovlecei
100 g de Grana Padano
100 g de urda (Italiana)
1/2 cana de lapte
2 linguri de faina
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare şi piper dupa gust
cateva frunze de busuioc
1/2 ceapa
un pic de unt pentru tigaie

Mod de preparare

Într-o tigaie mică, prajti ceapa fara sa se arda ( folositi si 3-4 linguri de apa) in doua linguri de ulei de măsline. Adăugaţi florile de dovlecei spălate, uscate şi tocate, sare şi piper şi se coace timp de câteva minute. De-o parte, într-un castron bateti ouăle  cu lapte, parmezan, urda, faina, un praf de sare, piper şi puţin busuioc.  Apoi adaugati la amestecul preparat cu flori si ceapa. Se amestecă pentru a face totul uniform. Se toarnă într-o tigaie unsa superficial  şi se coace la 160 de grade pentru aproximativ o jumătate de oră sau pana cand nu este rumenita. Nu uitati sa o întoarceti pentru o coacere uniforma. 

Cum se curata flori de dovlecei(click aici)