vineri, 10 august 2012

Vinete la ‘scarpone’



 Ingrediente pentre 4 persone;

2 vinete mari
250 g roşii proaspete
2 catei de usturoi
100 g masline negre
30 g capere
sare dupa gust
piper dupa gust
miez de paine
busuioc dupa gust
ulei dupa gust

Mod de preparare:

Se spală vinetele şi se taie în jumătate pe lungime. Presati-le sub apă şi sare pentru o  jumatate de ora pentru elimina complet amareala.Scoateti  miezul de la vinete şi se taie în cuburi. Se  prăjesc separat cuburile de vinete şi  jumatate din  vinete iar apoi  le puneti pe hartie de bucatarie pentru a  absorbi  uleiul  in exces. Pregătiti  separat un sos cu un catel de usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere, miez de paine facut cubulete  si prajite separat care se adaugă la sfârşit. Adăugaţi cuburile  de vinete prajite peste  sos si se lasa sa "mearga" in tigaie pentru  doua  minute. Cu acest prepatat  umpleti uniform  cele 4 jumatati de vinete ramase si se coc  în cuptorul preîncălzit la 180o si stins dupa  5 minute.Garnisiti cu busuioc. Acestea pot fi servite calde sau la temperatura camerei.