vineri, 10 august 2012

Vinete la ciupercute




Ingrediente pentru 4 persoane

500 g vinete
400 g.  de rosii decojite
ulei pentru prajit
ardei iute dupa gust
un catel de usturoi
4 linguri ulei extravirgin de masline
30 g. grana padana ras
busoioc dupa gust

Mod de preparare

Se spală vinetele si le  tăiati julien mai gros sau cubulete.Puneti-le  într-o strecurătoare presarate cu sare şi  lasati o jumatate de oră sa piarda apa amaruie. Spălaţi-le, presati-le si uscati-le iar apoi se prăjesc în ulei mult. Odata prajite puneti-le pe un prosop de hartie sa absoarba uleiul. Între timp, pregătiti un  sos de roşii.Acestea se fierb într-o tigaie în care aţi rumenit deja usturoi in 4 linguri de ulei pentru aproximativ zece minute. Se toarnă  vinetele prăjite in tigaie şi se amestecă bine se torna parmesan.Se mai  lasa pe foc 5 minute. Adaugăti dupa gust cateva frunze de busuioc.