sâmbătă, 21 septembrie 2013

Paste cu cârnați si friarielli


Ingrediente pentru 4 persoane:

320  g  spaghete alla chitarra din Gragnano;
4 legaturi de friarielli;
300  g  cârnați de porc proaspeti;
3 catei de usturoi;
ardei iute dupa gust;
50 g miez de paine veche;
ulei e.v.de ulei de măsline;
sare.

Mod de preparare

Curățați și spalati varfurile și frunzele mai fregede din friarielli.
Se aduce la fierbere o oală de apă si doar cand fierbe apa, puneti sare.
Păstrați deoparte o duzină dintre cele mai frumoase varfuri.
Se fierb timp de 3 minute, restul de friarielli, scurgeti-le cu ajutorul unui skimmer și puneti-le într-un  recipient cilindric inalt.
Nu aruncati apa in care ati  gătit broccoli.Va fi folosita pentru a fierbe pastele.
Cu un mixer de imersie, amestecati friarielli cu ulei adaugat la fir și un polonic de apa de la gatit.
Păstrați-le deoparte. Puneti ulei intr-o tigaie, adăugați un catel de usturoi, ușor zdrobit și inabusiti pentru câteva minut  varfurile de friarielli ude ținute deoparte.
Luati coaja de pe  cârnați, zdrobiti-i și rumeniti-i într-o tigaie  înainte, cu un pic de apă și apoi cu ulei si   usturoi in coaja.
Pastrati  jumătate din cârnați  rumeniti ca garnitura pentru  feluri de mâncare, restul se lasa în tigaie. Năruiti  pâinea,  prăjiti-o pe foc mic intr-o tigaie cu putin ulei si un catel de usturoi in coaja.
Pastele se fierb in apa de la friarielli. Scurgeți pastele, se transfera  in  tigaia cu cârnați și condimentati  bine.
Opriți flacara și se amestecă cu pesto din broccoli.

Puneti in farfurii  individuale pastele condimentate,  un grăunte de miez de paine crocanta, o lingura de cârnați  rumeniti, varfuri de friarielli inabusite și inele de ardei iute proaspat.

FRIARIELLO