duminică, 15 septembrie 2013

Caracatiță scaloppata cu tortino de cartofi și pesto de măsline (Taggiasche)




ingrediente:
pentru 4 persoane

pentru caracatiță
800 g de caracatiță  curățata
3 linguri ulei de masline extravirgin

pentru tortino de cartofi
400 g cartof
4 linguri de ulei de măsline e.v.
1 lingura patrunjel tocat
2 linguri de masline tocate(taggiasche) in conserva de ulei de masline e.v.
sare mare grunjoasă

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita suficient de mare pentru a cuprinde caracatița.Se fierbe la foc mic acoperita cu un capac. O veti găti aproximativ 30-45 de minute, în funcție de dimensiunea sa.
La aproximativ  jumătate din timpul de  fierbere, gustati și se adaugă sare, dacă este necesar ( poate sa fie deja sărata). Când este fiarta, se ia de pe foc și se lasă să se răcească, se îndepărtează pielea și scalopparla  (tăierea în diagonală în bucăți subtiri).
Cartofii se spală,se pun într-o tavă de copt, se acopera cu sare de mare grunjoasă și se gatesc  în cuptorul  preîncălzit la 150° C pentru aproximativ 30 -40 de minute. Verificati-i  cu o scobitoare. Lasati-i sa se raceasca un pic si se curata de piele, apoi transferați-i intr-un castron și se zdrobesc grosolan cu o furculita. Adăugați pătrunjel (o parte pastrati pentru decor),măslinele tocate, sare, piper si se termina cu ulei de măsline extravirgin, amestecand bine. Intr-o tava de copt captusita cu hartie de copt si cu ajutorul unui cilindru , formati  4 tortini, apăsând ușor amestecul. Puneti in cuptorul  incins la 200 °C timp de 2-3 minute.

In farfurii individuale puneti tortino de cartofi, peste ei caracatita scaloppata, presarata cu patrunjel tocat. Condimentati cu un fir de ulei  de masline. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu