sâmbătă, 5 octombrie 2013

Supa iute din organ de porc


(Zuppa forte sau Soffritto di maiale)
Ingrediente pentru 8/10 persoane :
organe interne  de la 1  porc , fara ficat si prapure, in greutate de  min.  1800/2000 de g
1 stomac
2 rinichi
2 cepe
6 gogosari in otet
2 kg sos de rosii
200 g pasta de tomate
10/15 frunze de dafin
2 ardei iuti
apă , sare și untură de porc c.t.

Mod de preparare:

Tăiati în bucăți mici organele si puneti-le într-un vas cu apa rece pentru a pierde sângele. Schimbati  apa până când apare curata. Stomacul  și rinichii tăiati-i în bucăți mici, se fierb un pic . Puneți ingredientele într-o oală pe foc mare și scurgeti excesul de apa . Pe masura  ce apa este eliminata  se scurge. Într-o oală mare, inalbusit ceapa în untură  cu dafin și ardei iute.
Adaugati organele amestecand frecvent  și cand bucățile  de carne sunt rumenite, se adauga gogosarii tocati. Gătiti la foc mare timp de încă 5/6 minute, apoi se adauga sosul de rosii și pasta de tomate dizolvata in apa  suficienta pentru un gătit prelungit .
Gatiti la foc mediu timp de aproximativ o oră si pentru inca aproximativ o oră, la foc mic .
Aranjați feliile de paine prajita pe o farfurie și serviti, cu un ardei iute în centru, ca  decor .