sâmbătă, 5 octombrie 2013

Taitei cu cârnați și portocale din Ribera DOP



Ingrediente pentru 4 persoane :

400g taitei proaspeti
200g cârnați proaspeti
2 portocale din Ribera DOP
2 cepe proaspete
150g unt
100g parmigiano sau grana padano
½ pahare de vin alb sec Insolia
2 linguri de ulei de măsline e. v.
sare și piper

Mod de preparare:

Curatati  și  spalăti ceapele.Maruntiti-le. Ungeti partea de jos a unei  tigaii cu ulei de măsline extravirgin si incinge-ti uleiul in tigaie timp de 1 minut la foc mediu.Se adauga ceapa și  un pic de sare, se caleste timp de 3 minute.  Scoteti pielita, tăiati cârnații în bucăți mici , se adauga tot vinul alb si se coace la foc mic timp de 5 min
Spălați portocalele , se rade coaja și se pune deoparte , stoarceti-le si se adauga sucul  in tigaia cu cârnați .
Se fierbe la foc mediu , până când lichidul se reduce la jumătate. Opriți  flacara,adaugăti coaja de portocale, unt , piper, parmezan și amestecati.
Punete o oala cu  apa pe aragaz, aduceti  la fierbere, se adaugă  sare și pastele.Se lasa la fiert pastele inainte sa fie al dente.Se scurg și  se adauga la amestecul de sos .
Se fierbe la foc mic timp de 2 min amestecand. Serviti fierbinte în farfurii adanci.

Portocala  Ribera DOP este   un  fruct minunat cultivat în provincia Agrigento , în văile râurilor Verdura și Magazzolo,intr-o zona sărutata de soare , sol argilos și o climă blândă influențată de apropierea de mare ,  exprimand cel mai bine calitățile sale.
Denumirea de origine protejată ( DOP ) " Portocala din Ribera" este rezervat numai pentru soiurile: brazilian , Washington navel,care au o aroma de fructe tropicale și vanilie , Navelina, soi timpuriu , care are aroma de căpșuni și vanilie.
Portocalea Ribera DOP are pulpa  blondă și nu are semințe.Este apreciat pentru dulceața ei unica. Dar este, de asemenea, foarte sănătoasa pentru conținutul său de vitamina A , B1 , B2 , vitamina C și minerale:o singura portocala conține toata vitamina C pentru nevoia zilnica!
Foarte bună de mâncat,  excelent pentru fresch din cauza suculenței sale. În bucătărie găsește multe utilizări în dulciuri, dar, de asemenea, se imbina perfect cu carnea și peștele:  se intalneste, de fapt, în multe mâncăruri siciliene, cum ar fi clasica salata de portocale sau delicioasele sardelele la beccafico.

Toate informaţiile citite pe acesta pagina de blog ar trebui să fie luate în considerare doar orientativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu