duminică, 27 octombrie 2013

Paste pappardelle cu ciuperci ghebe


Ingrediente pentru 4 persoane

320 g pappardelle
600 g  ciuperci ghebe
1 catel de usturoi
1 legatura de patrunjel
ulei de măsline extra virgin
sare dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata, eliminand orice reziduuri de pământ, frecandu-le ușor cu o cârpă umedă, dacă este necesar clătiți-le rapid în apă calduta, apoi le uscați.
Se spala patrunjelul, se usuca, îndepărtati frunzele de pe  tulpini și se toaca marunt. Incalzit doua linguri de ulei intr-o tigaie sau intr-o cratita, se adaugă un cățel de usturoi, curățat și zdrobit și lăsați-l să se rumeneasca pe foc mic timp pe aproximativ  6 minute, fără a-l lăsa să se arda. Scoateți usturoiul, se ridica flacara, se adauga ciupercile si patrunjelul si se coace timp de 40 minute sau până când ciupercile sunt fragezite.


Gatiti pastele în multă apă clocotită si sarata, se scurg al dente, se transfera in tigaia unde ati  gătit  ciupercile, se adauga 2 linguri de ulei de măsline, se amestecă bine și apoi se distribuie în farfurii de mâncare individuale.