sâmbătă, 5 octombrie 2013

Chec cu portocal din Ribera DOP



(Ciambella)

Ingrediente pentru 4 persoane:

3 oua
250 g de zahăr
200 ml de suc ​​de portocale Ribera dop
coaja de  un portocala  de Ribera dop
200 ml ulei de măsline extravirgin
200 g de amidon de porumb
100g Făină 00
1plic de praf de copt cu vanilie

Mod de preparare:

Bateti albusuri pana a cand sunt ferme, lasatele de o parte.
Batet galbenusurile cu zaharul pana se fie  spumos adaugate suc de portocale, coaja și ulei
continua să bată timp de câteva minute, până când amestecul este omogen din nou.
Adaugati faina si praful de copt cernuta. Se amestecă până când produs este din nou netedă
Adeugati incet albușuri de ou amestecand de jos in sus.
Tapetat o forma cu gaura in mijloc cu hartie de copt, se toarnă amestecul.

Se coace in cuptor preicalzit la 180 de grade timp aproximativ de 40 minute.