duminică, 30 decembrie 2012

Smochine uscate la cuptor



Ingrediente:
smochine uscate, migdale necojite, nuci, alune, amaretti (biscuiti italienesti), zahăr pudra, coaja de mandarine, vin lichioros, vin copt (Sapa), coaja de portocala confiata si  pentru a decora confeti cu gust de anason.
Lăsați smochinele uscate să se înmoaie într-un loc întunecat si racoros timp de cel puțin două-trei zile scufundate într-un vin de desert (Moscato  sau zibibbo di Pantelleria, vin santo sau similar). Această operațiune le aduce înapoi la moliciune originală.
După acest timp, se scurg smochine din marinată și se  deschid pe o tava de copt căptușita cu hârtie de cuptor. Pregătiți ingredientele pentru umplutura: prăjiti  migdalele  necojite in cuptor ușor presărate cu zahăr pudră, spargeti nucile și extrageti miezul, coaja de mandarine, amaretti maruntiti grosolan.
Umpleți smochinele după cum doriți:  unele cu amaretti măruntiți,  nuci tocate si coaja de mandarine tocata, altele cu jumătati de miez de nuci și coaja tocata de mandarine și altele cu migdale prăjite, coaja de mandarine, alune prăjite . Există persoane, de asemenea,care  le umple cu bucati de ciocolata fondant si cu coji de mandarine,  fructe de Craciun omniprezente.
Închideți-le, se stropeste fiecare cu o lingurita de marinata  și se pun in cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute la 130 °.
Scoateți-le  din cuptor, puneti-le pe un platou potrivit, se presara cu un pic de vin copt, decorati cu coaja de portocala confiata și după cum doriți, cu confeti cu gust de anason.

Printre cele mai vechi prăjituri  tradiționale de Crăciun pe insula Ischia sunt cu siguranță menționate  smochine uscate la cuptor: un simbol de mâncăruri țărănești, in care se regăsesc rădăcinile reale ale insulei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu