joi, 6 decembrie 2012

Mostaccioli


Mostaccioli


Ingrediente pentru aluat:
500 g de făină
300 g de zahăr
10 g de amoniac
25 g pudră de cacao neindulcita
5 g de mix (un amestec de mirodenii pisat: scorțișoară, cuișoare și nucșoară)
coaja rasa de la o portocala
200 ml de apă calduta

Ingrediente pentru glazura:
200 g de ciocolata fondant
200 g de zahăr
150 ml de apă.

Mod de preparare:

La făină se adaugă zahărul, coaja rasa de la portocala  și mix-ul de mirodenii.
Se amestecă toate ingredientele și după crearea unei fântâni, se toarnă , putin cate putin,jumatate din  apa calda in care se diluează amoniac .Se  toarnă restul de apă pana  când aluatul nu devine prea tare.
Intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm, și se taie în romburi.
Așezați mostaccioli într-o tava  și se coc la 200 de grade timp de 10 minute.
Pregătiți glazura prin topirea ciocolatei la baie marin și apoi adăugati, în timp ce continuati  să  fierbeti,  zahărul  și apă.
După ce se răcesc un pic mostaccioli, cu ajutorul unei furculite,  înmuiati-i în ciocolată, puneti-i pe hartie de copt.
Odată ce ciocolata s-a racit se pot scoate  fara frica