sâmbătă, 15 decembrie 2012

Salata “de întărire”



Ingrediente pentru 6 persoane

1 conopidă mare
o cicoare creata (recomandat, dar nu este obligatoriu)
200 g masline negre fara samburi din Gaeta  
200 g de măsline verzi fără sâmburi
200 g de gogosari in otet
1 borcanel (80 g) de anșoa în ulei
½ pahar de ulei extravirgin de măsline  
½ pahar de otet din vin alb
sare dupa gust

Mod de preparare

Curatati, spălati cicoarea, rupeti-o de mână și se pune într-un castron mare. Curatati si spalati conopida și se împarte în buchețele care se pun in apa fierbiente sarata, având grijă să nu devina moi dar sa rămâna crocante.  Scoateți buchetele de conopida fierte cu un separator perforat și se pun pe o farfurie pentru a se răci, apoi puneți-le într-un bol sau adăugați-le la cicoarea tocata, dar, în orice caz, ( daca există sau nu există cicoare) se amestecă ușor,Condimentanti mai întâi cu oțet și apoi uleiul.Adaugati  maslinele negre si verzi, gogosarii (curatat de semințe și  taiat în fasii)  apoi fileurile de hamsii și un vârf de cuțit de sare.Se lasa sa stea timp de două ore înainte de servire.
Este o salata care o data servita,la ceea ce ramane sa pot adauga în următoarele zile  ingredientele consumate : dar trebuie să fiti atenți să se consume înainte  buchețelele de  conopida căci, în ciuda oțetului, se deterioreaza cu ușurință si compromite toata savoarea salatei !



Salata tipică la Napoli în timpul cinei din Ajunul Crăciunului, la masa de prânz și cina de Crăciun  precum si pe timpul tuturor sarbatorilor de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu