duminică, 16 decembrie 2012

Pizza de cicoare


Ingrediente pentru 6-8 persoane

pentru aluat:

600 g faina
o ceasca de ulei extravergin de masline
15 g sare
o lingurita de zahar
drojdie (un cub)
350 ml de apă

Pentru umplutură:

1,5 kg cicoare
3 catei de usturoi
1 pahare de ulei extr virgin de măsline
200 g de măsline fără sâmburi din Gaeta
100 g de capere in sare din Pantelleria
doua linguri de seminte de pin prăjite în cuptor (220 °), sau într-o tigaie cu putin ulei de masline
100 g de stafide inmuiate in apa calda
sare gros de mare o presa
piper alb dupa gust
10 - 12 fileuri de hamsii in ulei.

Mod de preparare:

Formati pe o planseta din faina  o "fantana", adaugati uleiul, apa, cubul de drojdie , zahăr, sare indepartate de drojdie și se amestecă bine.Se pune aluatul in un loc cald pentru a creste  într-un castron acoperit cu un prosop
Punete caperele intr- un vas cu apa si lasati sa piarda sarea.
Curatati  și se spalati cicoarea, o puneti  într-o tigaie cu un pic de apa sarata  și se fierbe timp de 15 min. Apoi puneti-o la scurs  după ce ati  stors-o un pic .

Într-o tigaie mare cu  capac se toarnă tot uleiul, se adauga usturoi tocat și se coace la foc mare. Indepărtați usturoiul  inainte de a se arde, se adauga fileurile de hamsi și se topesc în uleiul fierbinte folosind o lingura de lemn. Se adaugă măslinele fără sâmburi si caperele. Dupa 2 minute se adauga  semintele de pin și stafidele  iar  în cele din urmă cicoarea  stoarsa bine. Se condimenteaza cu sare si piper, acoperti, micsorati flacara de gatit și finalizati  amestecand ocazional . Se lasă să se răcească și va  pregătiti  pentru a coace pizza. Ungeti  suprafață de lucru. Împărțiți aluatul- acum crescut- în două părți inegale și folositi partea mai mare pentru bază. Cu grijă imbracati  partea de jos și marginea tigaii, adăugați cicoarea și folositi aluatul rămas  pentru a forma capacul. Lasati sa crească timp de aproximativ o ora într-un loc cald. Se coace la 200° pentru 30 de minute. După ce pizza de cicoare este gata, o  scoateți din cuptor și o lasati sa se răceasca înainte de a fi servita taiata in portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu